Relax u Dunaje v Nitranském kraji (Slovensko s Julií) 

    0
    1595

    Odpočinout si a nabrat sílu do dalších dní můžete na krásném místě u Dunaje, v Patincích u Komárna. Před deseti lety zde vybudovali u sirného jezera Wellness hotel Patince, komplex s kapacitou 250 lůžek a zaměřili se zde na odpočinek návštěvníků a výbornou regionální kuchyni.

    V letním období je možné využívat venkovní areál s bazény, mimo sezónu bazénový svět uvnitř komplexu (dětský bazén s tobogánem, vířivka, jeskyně, divoká řeka aj.)  Vodu zde využívají z termálního vrtu. Termální pramen Hévíz s teplotou 27 °C, který vyvěrá z hloubky 200 m, patří k pramenům u Dunaje, které začínají v Patincích a končí na Margitinom ostrově u Budapešti. Blahodárně přispívá na pohybové ústrojí člověka. Teplota v ostatních bazénech se pohybuje kolem 30 – 35 °C.

    Samozřejmě nechybí saunový svět, možnost masáží, zábalů, vanové koupele, ošetření spa rukou a nohou. Je zde i sportovní vyžití jako bowling, tenis, minigolf aj. Pro děti je zde též dětský koutek s animátorem.

    Nedaleko od areálu, do dvou kilometrů se můžete vydat na krásnou procházku k přístavu Patince. Kotví tu osobní loď a v sezoně se jde konají vyhlídkové plavby do okolí obce, do Štúrova, Komárna. Je zde i jachtařský přístav a Marina bar.  Na relaxaci u Dunaje opravdu moc pěkné místo.

    Výlet jsme si udělali do Komárna a navštívili Nádvoří Evropy – na 6500 m2 postavené stavby ve stylizované formě, prezentující historickou architekturu pro jednotlivé oblasti Evropy. Pěšky jsme se poté vydali po silničním mostě z roku 1892 přes hranici do Maďarska. Navštívili jsme na obou stranách přístaviště.

    Možná právě proto, že jsme toto krásné místo u Dunaje navštívili na podzim, v době, kdy se příroda krásně zbarví do zlata, umocnilo ještě více celkový dojem z naší dovolené. Bylo krásně 🙂

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here