Vidly – horský wellness hotel Vidly

    0
    3629
    V krásných a čistých Jeseníkách jsme o víkendu navštívili horský hotel
    Vidly, který leží na severním úpatí hory Praděd- nejvyšší hory v pohoří Hrubý Jeseník. Osada Vidly, ve které se nachází, je jednou z nejvýše položených obcí ČR (780 m.n.m.) s nejčistším vzduchem ve střední Evropě. Patří pod Vrbno pod Pradědem a dostanete se sem autem při cestě do Jeseníku. Sedm km odtud se nachází klimatické lázně Karlova Studánka s léčebnými prameny se zaměřením na dýchací ústrojí.

    Hotel Vidly nás nadchl svojí atmosférou, klidným zázemím, ale hlavně velmi příjemným personálem. S takovou ochotou jsme se ještě nesetkali. Pravidelně sem zajíždí i návštěvníci do zdejší vyhlášené restaurace. Historie sahá až do roku 1856, kdy byl zde vystavěn zájezdní hostinec s hamrem s názvem Smrčina, poté zde byla turistická ubytovna a v padesátých letech min. st. objekt převzal národní podnik Pozemní stavby Brno. Od roku 2007 se započalos rekonstrukcí a výsledek je stylový horský hotel.

    Vidly jsou výborné výchozí místo např. na túru na Praděd (Chatu Švýcárnu, Barborku, vodopády Bílé Opavy), procházku po Karlově Studánce, nebo si zajet na Červenohorské sedlo a podniknout odtud pěší túru např. na Šerák. V zimním období je možnost lyžování na Malé Morávce, ale nejen tam. I Ovčárna je oblíbené zimní středisko, kam vás pohodlně vyveze autobus ze zastávky Hvězda (nachází se jeden km od Karlovy Studánky). A nebo můžete jen tak relaxovat u krbu v restauraci, dívat se prosklenou terasou na hory a odpočívat.

    Sem se určitě rádi ještě vrátíme.

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here