Kemp Indiana – Edrovice u Rýmařova

    0
    1804

    Navštívili jsme krásné místo v Jeseníkách, a to kemp Indiana, který nás okouzlil svojí atmosférou v lůně přírody. Součástí kempu je i přírodní amfiteátr La Skála s kulisou skal.

    Na samém začátku vzniku místního ochotnického divadla stálo pár westernových nadšenců včetně pana Ladislava Šína. Ti pořádali soutěže ve vrhání nožem či práskání bičem, hrávali nacvičené skeče  z filmu o Indianu Jonesovi. Před několika lety se nově vzniklému mezinárodnímu westernovému klubu Wild West Arts Club podařilo od Rýmařova koupit sanovanou skládku bývalé továrny v prostorách starého Janovického lomu. Začal se zde budovat kemp, vlastní středisko na westernové aktivity, soutěže, školu dovedností nebo např. i Muzeum biče. Vybudoval se přírodní amfiteátr.

    Jsou zde postaveny dřevěné budovy určené k ubytování, venkovní posezení, místo pro kempování, pořádání akcí u ohně a celkově má místo svojí krásnou klidnou atmosféru. Pravidelně se zde hrají i různá divadelní představení, divadlo pojme až pět set diváků, herci hrají na třech pódiích. Při vstupu do areálu se tyčí Nultý rozcestník s pěknými dřevěnými šipkami.

    Pod tímto areálem se nachází Muzeum turistických známek, známých kulatých vypalovaných dřevěných známek, které jsou suvenýrem – památkou na dosažené turisticky atraktivní zajímavé místo. Firma existuje již přes dvacet let a má do této doby již vyrobeno 2621 druhů turistických známek, 2482 výročních známek, 260 prémiových známek. Muzeum je přístupné zdarma a postupně se dále rozrůstá (v dohledné době má být přemístěno přímo do Rýmařova).  Moc se nám výstava líbila a nejen těm, kteří známky už léta sbírají, vřele doporučujeme. Vaše blogerka Julie.

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here