Opálená z Ostravy

    0
    1451

    Přijměte pozvání do Ski areálu Opálená, která je oblíbeným výletním místem turistů převážně z Ostravska.

    Dnes jsme se s dětmi vydali přímo do samotného lůna beskydské přírody, abychom navštívili tento klidný areál, který je vyhlášený svými kynutými borůvkovými knedlíky.
    Opálená se nachází na severovýchodním  svahu Ondřejníku s nejvyšším vrcholem Skalka (964 m n. m), nad podhorskými obcemi Pstruží a Čeladná, cca dva kilometry do kopce.
    Do areálu jsme dojeli autem, parkování zdarma, ale lze jít i pěšky 1 600 metrů od  železniční stanice Čeladná. Již přes dvě stě let zde stojí chalupa, kterou nyní noví majitelé zrekonstruovali a snaží se zde udržet tradici portášů z tohoto kraje.
    Je možné si předem domluvit zapůjčení profi koloběžek či horských kol  a projet se čistou neporušenou přírodou např. na Solárku,  Čeladnou či na Podolánky).
    Pravidelně se zde konají akce jako je Pálení čarodějnic, Den zážitků a rekordů, Portáši na Opálené, Svatomartinské hody atd.
    Lyžařská sezona již před více než měsícem skončila. V zimním období jsou zde upravovány sjezdovky o délce 650 metrů. Nechybí večerní lyžování a showpark.
    Krásná příroda kolem, výhled na pasoucí se ovečky a  Lysou horu naproti byl opravdu krásnou odměnou.

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here