Muzeum řeznictví Valašské Meziříčí – zážitkové muzeum (Krásno)

    0
    3094
    V roce 2015 založil majitel rodinné firmy MP Krásno Karel Pilčík Muzeum řeznictví.
    Jedním z cílů bylo uchovat odkaz našich předků pro budoucí generace a ukázat budoucím potencionálním učňům, že i v řeznickém řemesle lze najít své kouzlo a případně tak zvýšit zájem o tento obor. Ve Valašském Meziříčí tak vzniklo kulturní a společenské místo, které zvyšuje povědomí o bohaté tradici řeznictví, kvalitách výrobků a upevňuje dobré jméno řeznického řemesla. Pravidelně se v muzeu konají i výstavy zaměřené převážně na regionální výtvarnou tvorbu.

    Návštěvníci si v expozici prohlédnou stroje a nástroje, které se dříve používaly při zpracování masa, při výrobě uzenářských výrobků aj. Před vystavením stroje prošly velkou proměnou, kdy díky restaurátorovi Vladislavu Tučkovi, který je dal do perfektního stavu. Stroje byly původně zničené, nekompletní, zkorodované. Zub času udělal prostě svoji práci.

    Během prohlídky můžete ochutnat uzenářské speciality z Krásna a Řeznictví H+H, partnerů muzea, nebo pivní speciál Řeznický lev, který jen pro návštěvníky vaří v minipivovaru Paličák v Palačově. Během exkurze Vám milá zaměstnankyně paní Maruška pustí zhruba půlhodinový dokument o historii řeznictví na Valašsku (zabijačky aj. až po současnou výrobu).

    Z muzea jsme odjížděli s pocitem, že se sem rádi ještě vrátíme a že se
    povedla zase jednou dobrá věc Jen tak dál.

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here