Podzimní výlet na Lipno

    0
    1215

    Barevné babí léto se letos opravdu protáhlo a vydařilo, krásné dny pokračují i po přechodu na zimní čas. Na výlet nebo dovolenou v tomto podzimním čase se vydala i celá řada vášnivých turistů a cyklistů. Vnímejte základní elementy Lipna, jako jsou slunce, voda, lesy a stezky všemi smysly.

    Nejnovější hotel Element na Lipně láká hosty svými prostornými a pohodlnými pokoji. Stal se prakticky centrem lipenského areálu. Mezi hotelem Element a restaurací Stodola se každodenně schází rodiny s dětmi, příbuzní a přátelé. Restaurace Stodola není jen tak nějaká restaurace, je to příjemné místo k celodennímu odpočinku a občerstvení od snídaně, až po večeři.  Lákavé jsou pro děti animační programy s příjemnou, ochotnou obsluhou a vyhlášenou gastronomií. Sladkým doplňkem restaurace je samostatná cukrárna „Povidloň“, která se stará o dodávku dezertů, dalších cukrovinek a báječných domácích zmrzlin.  K tomu si můžete dát několik druhů lahodných káv, které nesmí chybět ke žádnému zákusku.  Pobyt na Lipně není jen o gastronomických zážitcích, na které si tady rychle zvyknete, ale především o aktivním odpočinku.

    Lipno nabízí nepřeberné množství sportovního vyžití pro malé i velké návštěvníky. V půjčovnách jsou k dispozici koloběžky, elektrokola, kola nebo plavidla. Lákavou atrakcí je přejezd po laně nad místním rybníkem a rozsáhlé lanové centrum s přilehlých parkovištěm. Všechny cesty návštěvníků Lipna vedou nepochybně na Stezku korunami stromů a do sousedícího Království lesa, na které se dostanete pohodlně sedačkovou lanovkou, stezkabusem nebo pěšky. Každá varianta má svoje kouzlo. Zažijete po trasách krásné vyhlídky na okolní krajinu. Nejkrásnější pohled je pak přímo z vrcholu Stezky korunami stromů, která letos slavila deset let od svého otevření a stojí na vrcholku Kramolína ve výšce 900 metrů nad mořem. Postavena byla za neuvěřitelných 60 dní. Ze Stezky korunami stromů uvidíte lipenskou zátoku s Marinou a molem jako na dlani. Po stezce jsou nově instalována didaktická stanoviště, kde se děti dozví informace o místní fauně a floře. Cestou dolů z vrcholu Stezky se můžete vydat uzavřeným suchým tobogánem.

    Dolů k přehradě se nejrychleji dostanete na zapůjčené terénní sjezdové koloběžce krásným cca 4kilometrovým sjezdem lesem, kde na vás čekají krásné klopenky, jako například banánová slupka nebo zaječí tlapka a podobné terénní nástrahy. Půlhodinový sjezd zakončíte třeba u restaurace a cukrárny před hotelem Element, kde se koloběžky vracejí v Intersport prodejně s letním i zimním oblečením a vybavením. Nedaleko od lanového centra se tyčí dvě adrenalinové bobové dráhy – nadzemní a korytová, které se dají sjet v tandemu nebo individuálně.

    Pro využítí výhodných slev na Lipně slouží věrnostní Lipnocard – karta hosta, kterou si lze zakoupit v infocentru Lipno nebo v hotelu. Díky této kartě využíváte zajímavé slevy a bonusy. Lipnokartu si nechejte u sebe pro další návštěvu Lipna, nebo ji vraťte za peníze zpět. Vrácení karty neznamená zrušení vašeho účtu v programu Lipnocard.cz, ten vám zůstává zachován i nadále, tak jako i přízeň celého týmu obětavých lidí na Lipně.  www.lipno.info

         

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here